Kvällens ridning

Idag var Honey som hon är när hon är extremt stoig. Hämtade henne i hagen; hon såg mig komma och hade spetsade öron även fast jag höll fram grimman, lutade sig fram och tänkte ta den.. och la sen öronen platt bakåt och grinade ihop sig. Sen tog hon grimman frivilligt, fast med öronen platt bakåt. Följde med villigt men surt, och så fort vi var utanför grinden var det spetsade öron och glad tjej som vanligt. Jag bara skrattar åt henne när hon är såhär men jag skulle gärna ha det tolkat (av nån som  följde med, inte som bara läser här). Det händer att jag måste locka med henne men det är inte ofta och nästan alltid tar hon grimma, träns & bett. (Däremot allt som ligger på ryggen..) Ja, hur den damen kommunicerar på ett djupare plan skulle jag gärna vilja veta.. Speciellt dar som denna. Sadling är ju aldrig lätt på henne men dessa dar är det inte kul för nån av oss.
 
Jag tycker ändå att jag är lyhörd med henne och Johanna är ju det men hennes humör svänger på en femöring när hon har dåliga dagar. Det är lätt att känna att man inte lyssnar på nåt och är ouppmärkssam men jag tror faktiskt inte att allt är fel. Joe (min katt) är sur på mig i perioder ibland, t ex nu. Jag tror det är för att jag slutat vara sjuk (=hemma) och jobbat - men jag har ingen aning. Precis så tror jag hästar kan ha dåliga dagar. Jag vet att jag överreagerar på ALLT när jag är sur, inte bara det som orsakat det,och det är verkligen inget jag planerar utan jag är arg och sen blir en fjäder en höna.
 
Iallafall, sen var hon sur HELA tiden i gången fast hon fick äta och ALLT var pina. Förutom tränsandet, det går nästan alltid bra. I synnerhet när vi har hack som vi hade idag. Sen var det öronen framåt från sekund ett på ryggen (vilket det inte alltid är), hon blev lite surig när det snålblåste över ängarna men vem blev inte det? Det var vindstilla i skogen och då var hon sig själv. Sen blev hon tjurig när vi skulle trava. Vet inte om jag försöker trava för tidigt när hon blir det för hon blir bara det ibland. Jag får känslan av att hon vill trava när HON vill det, inte när jag vill. Jag vet att hon inte går och tänker på det men när jag tänker trava och lutar mig aningens framåt, kanske lätt tar i med skänklarna så kan hon ibland tjura ihop totalt. Sen brukar hon bli glad bara hon får trava lite, och andra gånger tar hon första hjälpen direkt och bara travar. Så ja. Vem vet. Hon var lite tjurig till en början idag så vi skrittade en bit till och sen testade jag igen och då gick det jättebra - men då upplevde jag att hon själv var på G innan jag gav hjälpen. Klurigt det där.
 
Travade jättemycket idag. Eller ja, för att vara mig och för att ha vart sjuk (:D), det var ett rätt normalt pass (om kort) med trav & skritt halvvägs till Göranstorp. I skogen var hon f ö super. Hon lyssnade jättebra när jag bromsade henne med sitsen. De gånger hon inte gjorde det och det gick för snabbt ville hon lägga sig i handen och jag vill verkligen inte att hon gör det med hacket men hon lyssnade på korrigeringar och jag var mycket nöjd med henne. Och mig, fattar inte att jag orkade trava så mycket! Herregud, kanske till och med orkar galoppera i helgen? Kul att hon orkar hålla traven fin själv också, hon pallar inte riktigt om man sitter ner (eller inte idag iaf) men hon känns starkare nu. Johanna har ju ridit när jag vart sjuk såklart och det märks skillnad på henne innan hon hade ont i ryggen/jag blev sjuk och nu! Gud så kul! 
 
Ska göra mitt bästa för att vila nu i veckan efter jobbet så kanske jag kan galoppera i helgen och sen kanske börja träna på gymet nästa vecka? Hoppas! Hörde att SATS gjort en yoga/tai chi-klass som lät SÅ kul! Vill verkligen till gymet nu!
 
ps: Positivt är också att muggen blir så mycket bättre nu när snön är här. Bara pyttelite kvar nu, hon är inte så glad i att man är där & pillar men lite skorpa får man bort dag för dag.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0