Bil.nu

Jag bestämde mig verkligen för att köpa bil igår. Det har vart mitt mål men igår blev jag så less på bussen när busschaffisen inte ens kört upp till Runsa utan stannat nere vid svängen nedanför (där det är en skylt med pil mot Runsa). Plus att jag satt och väntade en halvtimme innan dess. Usch vad jag är less! Denna månad & nästa går åt att komma ikapp med min ekonomi som haltat efter flytt & jul, samt betala hotell i England om en månad + utgifter där. Kanske att jag kan få lite över då, det beror lite på hur det ser ut. Jag hatar eg. att skriva om pengar här, det är lätt att komma in på det men de inläggen blir aldrig postade. Men sen är planen att spara ALLT Mar, Apr, Maj-lön och då borde jag ha råd att börja kolla runt Maj och i sommar. Ska ju bara ha en liten billig bil. Hoppas det. 
 
Skulle vara skönt att ha en bil i allmänhet, men framförallt när de kommer stå i Manillahagen i sommar, som är några kilometer från stallet. De flesta brukar hämta sina grejer dit med bil men det kan ju  inte jag. Nån gång har jag åkt buss ut, pilat till stallet och hämtat sadel & allt och sen åkt med bussen tillbaka till hagen, haha. Brukar få lite konstiga blickar då. ;) Alternativet är att hoppa av en hållplats tidigare, leda henne hem, göra allt och leda henne tillbaka. Det går att lösa men det är lättare med bil och blir ett onödigt stressmoment på sommaren när det för övrigt är svårt att planera tid. 2½-3 timmar är perfekt när de står inne men när de är på bete och man inte har bil är det lätt att det blir tid över. På lördagar kan jag ta extrahjälmen och rida henne hem men det är inte helt ultimat släpande heller. Ogillar att resa med min hjälm, vill inte riskera att den stöts i eller tappas.
 
Därför skulle det vara perfekt att börja leta i Maj-Juni, då de oftast brukar stå i de två hagarna närmast stallet först. Jag vill ha en likadan bil som jag hade förr och de är inte vanliga men heller inte ovanliga på Blocket, så nån dyker nog upp. Jag hoppas det kommer nån nära Luleå så min bror kan kolla på den, eftersom jag inte kan nåt om bilar men jag tänker att om nån skulle dyka upp i närheten här kan jag antingen flyga ner honom (kostar lite men inte snordyrt), eller så ska jag se till att den är relativt nybesiktad, då borde det ju inte vara något allvarligt fel. Ja vi får se! Ska prata med min bror när det börjar närma sig och be honom kika på andra bilar också. Helst vill jag ha denna men det är inte helt nej om något liknande skulle dyka upp.
 
 


Kommentarer
Linda

Du skulle haft en cykel stående i stallet.

Svar: Har 7 km till stallet, cyklat några ggr på sommaren. Men det är fortfarande dit & tillbaka osv. Men förhoppningsvis hittar jag bil.
Borrowed Hearts

2014-01-25 @ 13:10:21
URL: http://stjarnstralar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0