Sura grannar & presentletande

Skulle preciiis åka till gymmet när mobilen pep att jag hade tvättstuga. Utan egen tvättmaskin är ju detta något som ej får missas så det var bara vänta. När jag kom ner i tvättstugan gick dock torktumlarna och jag blev lite irriterad eftersom ingen heller var där för att hämta dom. Efter lite funderande fram och tillbaka tog jag ut den (torra) tvätten och lade den i en korg utanför. Det kändes schysstast eftersom jag ville låsa om min egen tvätt. Den personen kunde ju komma för att hämta tvätten och så var den inlåst. Inte så kul. Gick ner sen efter en halvtimme för att byta till torktumlare och mötte en sur granne.
 
Granne: Du hade tagit ut min tvätt?
Jag: Ja, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, men jag ville låsa om mig så det kändes shysstast att..
Granne (snäser): Man får torka en halvtimme efter sin tid!
Jag: Jaha, OK, jag visste inte det.
Granne (pekar): Det står där! [På ett av fem anslag med text står det i liten text typ "Den med tiden innan bör som regel ges 30 min att avsluta sin torkning"]
Jag: OK, sorry, jag visste inte det. Jag ville som sagt låsa om mig och..
Granne: Det är ingen som snor din tvätt! Nu vet du vilka regler som gäller nästa gång! *går & smäller igen dörren*
 
Hon hade ju blivit lika sur om jag låst så det var nog lose-lose här för mig. Bott här i ett halvår nu och har aldrig sett nån utnyttja denna "regel" (ordalydelsen "bör som regel" är dessutom inte en REGEL utan ett undantag man bör följa anser jag). Och även om den går att utnyttja tycker jag det är respektlöst mot andras tid i en gemensam tvättstuga. 
 
Jaja! Ville bara klaga av mig lite. Det jag egentligen skulle komma till var att mitt gym här hemma är bredvid Hööks & Horze så jag ska nog in dit och kika lite.. ;) Det är ju en viss dam som blir 13 den 22 april och måste såklart få en födelsedagspresent. Jag brukar försöka köpa nåt vi behöver, t ex om nån borste är dålig el så. Såna tråkiga småutgifter som man kanske inte har prio på själv. Brukar dock hålla mig ifrån att köpa utrustning då man kan ha olika smak och jag inte skulle vilja köpa nåt ägaren inte vill ska användas. Undantaget är herrHoney som jag köpte en grimma & zebrarandiga ludd till, men det var mest för att det var så billigt så om Malin hade hatat det hade det inte gjort så mycket. ;) Däremot så köpte jag t ex magic brushes när jag började rida herrHoney för Malin hade inga och jag kan inte leva utan dom :) 
 
 
Snart 13!


Kommentarer
Elin

Haha, tvättstuga är ju hemskt! Tvättade i tvättstugan en gång när vi bodde i lägenhet (hade egen tvättmaskin men den var trasig). Blev på 5 min beskyllda för att sno tvätt och ikeapåsar. Ett ställe jag inte gärna går till igen.

Svar: Haha usch nej :) Vanligtvis går det ju bra, men..
Borrowed Hearts

2014-04-13 @ 17:24:15
URL: http://beautyalices.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0