Släktforskning

Åh jag föll ner i hästsläktträdshålet. Livsfarligt, är som Wikipedia. Älskar travsport.se.
 
 
Här filifjonk. Konstig vinkel här, hennes huvud ser gigantiskt ut.. 
Är propotionerligt normalt ;)
 
 
 
"Livsfarliga" pappa Wall Street Banker. Ändå ser jag nåt av Honey bakom Hannibal Lecter-masken här. Han började som tvååring och var en segermaskin då med sju vinster på 13 starter. Han sprang totalt in 2.081.838 kr via tio vinster på 33 starter och blev därefter en framgångsrik avelshäst. Enligt en sida jag hittade finns det 342 svenska avkommor. Bäst av dom var Bambino Banker, som fick ett tråkigt slut på travkarriären. Honeys danska halvbror Jewish Banker blev såld som avelshäst i Ryssland runt nyår. WSB är 26 i år och senast noterat om honom var han i Ungern för avel.
 
 
 
WSB's pappa Baltic Speed. Som 2-åring startade han 19 gånger och vann 12 av dessa. Som 3-åring vann han bl.a. American-National, Breeders Crown, World Trotting Derby, Yonkers Trot och var tvåa i Dexter Cup och trea i Colonial Trot och i Stanley Dancer Trot. Som 3-åring tjänade han $1,062,611 och blev en lyckad avelshäst.
 
 
 
BS's pappa Speedy Somolli satte världsrekord och han erhöll beundran från alla som såg honom tävla. Mellan två- och treårssäsongen blev hingsten syndikerad för $2 miljoner och sedan segrade han i Hambletonian och Yonkers Futurity, dessutom satte han flera världsrekord under treåringssäsongen. Precis som hans barnbarnsbarn är, var Speedy Somolli var en liten och kompakt travare. Och ser ni att hans vänster bak har en klar vit kota? Just Speedy Somolli tycker jag ser mest lik ut Honey.
 
 
 SS's pappa Speedy Crown är en av världens bästa avelshingstar igenom alla tider. Han fick över 2 200 avkommor och blev far till tre Hambletonian vinnare. som travare vann han Hambletonian Stakes i raka heat, och blev vald som årets 3-åring i USA. Han satte världsrekord som 4-åring. Vissa säger att det är Speedy Crown som skapat dagens moderna travare.
 
 
 
SC's pappa Speedy Scot var känd för att spring med tungan ute. Precis som hans barnbarns barnbarn WSB, var han känd för att ha lite humör. Han är född 1960 så det finns inte jättemycket info om honom men han anses ha vart en av de mest kraftfulla travare som någonsin funnits. Han hade ingen bra aktion då han var väl rund i framsteget och han var heller inte någon linjegångare då hans aktion var bred när han arbetade sig framåt på banorna. Det som fattades på honom vad det gällde grace och precision hämtade han mer än väl in på sin styrka och kraftfullhet.
 
 
OBS: Mesta infon är hämtad från andra sidor på internet så reservationer för fel.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0