Hurraaa!

Äntligen verkar det som att vi fått till ett datum för Marikalektion! Hon bor en bra bit bort och har inte alltid tid men om tre veckor (8/12) blir det av! Då är det bara hålla tummar & tår att ridbanan fortfarande funkar då, man vet ju aldrig när det fryser på. Jag vet inte riktigt vilket problem vi ska börja med för just nu känns det nästan som att vi är på noll igen men det är väl bara presentera allt som det är och så får vi se var vi börjar. Det är ju iallafall några veckor kvar så förhoppningsvis kanske vi får till henne lite mer tills dess. Och om inte tror jag Marika kan hjälpa mig att hitta nycklar, det brukar hon vara bra på. :) Hurra, så glad för detta!
 
I måndags gick det bara bläää. Hon var inte alls sugen på att komma in, hon var ouppmärksam & surig i gången och ville inte stå still, när vi kom ut gick det hyfsat att rida varggropen men hon var tjurig så fort jag ville ha kontakt med munnen och på banan gick det inte alls, igen. Nu red jag dessutom på tredelade och på tal om Marika så upprepade jag bara vår första lektion för henne dvs satt bara och höll och höll och höll men hon slutade aldrig greja med bettet och slappnade aldrig av. När hon nån gång gick bra berömde jag direkt men då började hon gå bakom lod och då fick jag även driva på för att få henne fram till bettet och då blev hon tjurig för DET.. Till slut testade jag trav istället och det gick nästan bättre men inte mycket. Hemskt tjurig dam överlag idag, det var tjutande och kickande och allmän misär tyckte hon.
 
Pälssättning eller bara stosurig galore, vem vet. Var inte särskilt nöjd med henne alls. Bjussigheten från i lördags fanns ICKE där, alls. Jaja! På fredag lämnar jag det öppet, får se lite vad Johanna hittat på nu i veckan och vad hon är på för humör i hagen/inne. Helst skulle jag fan vilja få ordning på henne på banan men hon hon är lika surig som i måndags är det nog bättre att rida ut och typ klättra/konditionsträna istället för att bråka med henne. Det behövs det med (kondition alltså, inte bråka ;))! På lördag tänkte jag nooog.. kanske ta fram lite leksaker på banan? Jag hinner ju inte släpa fram så mycket på vardagarna då jag har en buss att passa men på lördagar är det lite mer tid. Kanske en bruksbana? Hon tyckte ju det var kul i våras, då den såg ut såhär:
 
Minisax - slalom mellan koner - flytta föremål från en tunna till en annan -
travcavaletti - presenning (ej i bild) - rygga i vinkel
 
Nu har vi ju dessutom fått en riktigt fin grind att leka med också, skulle vara kul att testa! Och så kanske en liten utetur efter det sen. Mmm kan vara nåt! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0