Galoppfattningslördag, del 1

Har inte skrivit om tidsdagen än, det får komma efter.. Igår kändes allt bar tills jag koma till stallet och började mocka. Då höll jag på börja tjuta, men B &C var där så jag gjorde inte det. Dock svårt att vara glad och trevlig. Har ridit på Runsa sen 2008 så det känns SÅ tråkigt att behöva sluta rida där, för ja, det är ju inte bara det att Honey försvinner. Även om nån VILLE ha hjälp en helgdag i veckan så tror jag inte att det blir aktuellt, det typ enda bra med det här är väl att jag kan ta andra Honey fasta dagar istället för att växla som vi gör nu.
 
Rengjorde ryktpåsen och borstade av alla borstar ordentligt. Hade tänkt tvätta alla förra veckan men hann inte och nu känner jag inte exakt nån större motivation till det. Pysslade med henne en lång stund, hon släpper hår i omgångar känns det som, och igår var en släppa-dag så vi höll på med ryktstenen ett bra tag. Hon var lite uttråkad och ofokuserad men var ändå väldigt lugn. Hon märkte väl att jag inte riktigt var som jag brukar, jag tyckte jag höll på med henne på samma sätt men när man är så ledsen att man bara vill grina måste det ju göra nåt med ens kroppsspråk. 
 
 
När vi red ut så var det iallafall en jättehärlig tur. Vi tog skogen till Manilla, vägen till andra skogsvägen och red till ridskolans vägar. Hon är så JÄVLA fin nu, nu känns hon som gamla vanliga Honey som hon typ var är jag började på henne. Hon är verkligen ingen häst som ska gå och skrota, hon mår bäst av att gå nästan varje dag. Vi travade på lång tygel och hon stressade inte alls, men var lite ouppmärksam på min sits. Normalt brukar jag kunna trava henne på lång tygel och bromsa enbart genom att rida lätt saktare, men nu blev det typ avbrott till skritt istället. Vi joggade från Runsavägen till ridskolans vägar, en liten galopp på slutet, och när vi kommit förbi det ojämna partiet i början galopperade vi nästan hela vägen, till ridskolans sommarhagar, längs en långsida och en kortsida tills det blev tvärnit pga kvinna med cykel som hon inte såg. Riktigt styrketräningspass!
 
Sen lite trav, och så mötte vi en häst från Sättra, det var inga problem och sen när vi kommit tillbaka till ridstigen igen travade vi ett tag först (för jag visste inte om hästen från Sättra var framför oss eller inte) och hon var inte hetsig alls fastän det var hemåt och vi normalt galopperar där! Åh fina tjejen! <3 Så har det inte vart på.. evigheter. När jag kände mig säker på att ingen var framför oss tog vi en busgalopp och det var superhärligt. När vi kom ut på skogsvägen skrittade vi eftersom det är neråtsluttning där, är inte helt bekväm med att galoppera där och hon kändes lite väl pigg efter galoppen då. Där det var plan mark övade vi galoppfattning, först gick det bra men när hon insåg att hon inte skulle få galoppera blev hon lite sur och började krulla ihop sig & kicka. Efter lite ryggningskorrigeringar + att hon fick beröm varje gång det gick bra så skärpte hon sig dock. Mkt duktig tjej! Hade tänkt rida hem via Göranstorp men det kändes som att vi var klara och jag ville inte slänga bort det bra jobb hon just gjort med galoppfattningarna så vi tog Manilla hem igen.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0