NH-torsdag

När jag traskade upp mot stallet vid tretiden slog det mig; fan. Det är torsdag. Jag har lovat att kvällsa de torsdagar jag har honom för det är M's kvällsdag i stallschemat. SMS:ade men fick inget svar så jag tänkte att jag gör det jag gör och i värsta fall får jag väl komma tillbaka. Nu blev det dock så att jag var så långsam, förmodligen för att jag var sjuk, så klockan hann rinna iväg ordentligt innan jag blev klar, så det löste sig iallafall utan att jag behövde bussa flera omgångar. 
 
Han hade riktigt grisig box så jag fyllde på med en ny pelletspåse och lusernhinken hade massa fastfruset i botten så det blev extra lite fix i och med det. När jag tog in honom stod Mina i gången och då var han lugn och stod löst utan problem (bara några småkorrningar), sen när hon fick gå ut blev han lite gnäggig och ropade men jag lät honom hållas och höll bara i honom och rättade till när han blev för stissig. Efter ett tag sänkte han nacken lite mer och då berömde jag honom, sen slappnade han av mer och stod lugnt på gången, även när jag gick in i sadelkammaren och hämtade min mössa. Hade satt repet lätt runt boxdörren för säkerhets skull eftersom jag inte helt litar på att han står still och han hade stalldörren öppen bakom sig, men han stod stilla.
 
Söt i regnbågsrepgrimman jag fått låna av Minas ägare.
 
 
Körde en lite längre Friendly game, först med händer, sen spö och sist med en liten IKEA-kasse. Händer och spö reagerade han inte nämnvärt på. Öronen är aldrig en hit men man får ta i dom, bara inte pilla för djupt. IKEA-kassen däremot var lite jobbigare. Han var inte rädd men han accepterade den inte heller helt, så vi började med att nosa, sen drog jag den zon för zon tills vi gått igenom alla. Väster sida gick rätt snabbt, när mulen och ansiktet var avklarade accepterade han resten av kroppen utan problem, men höll koll hela tiden. Vi fick jobba en betydligt längre stund med höger sida för både mule & resten av ansiktet innan han appecterade den där, men när vi väl kommit förbi var resten inget problem. Han tänkte en hel del under tiden så det var ju positivt.
 
Porcupine går väl fortfarande.. sådär. Det går bra när han är fokuserad och lyssnar, men inte alls när han tappar koncentrationen och ska titta på bilarna på vägen, eller bara skiter i det och tjurar. Jobbade ett tag men ville inte nöta för länge så när vi hade haft hysade förflyttningar från båda håll slutade jag. Lite följa john på väg ut, ofta släpper han allt när man ska gå hem så då är det bra med den så han får vakna till lite. Nu hade jag dessutom ett spö och en plastkasse att irritera med när han stannade för nära och det räckte med en gång så lyssnade han sen. Dessutom tycker jag han svarar bättre på mitt "hästkroppsspråk" nu dvs jag vill kunna bara halvvända mig om och blänga på honom när han kommer för nära och han lyssnade faktiskt på det när vi gick hem. Så inte helt nöjd men det gick bättre än sist iallafall.
 
En bra halt på väg hem.
 
Dock nöjd med mig själv och att jag orkade, hade nog eventuellt orkat rida också men ville inte riskera nåt. Trodde jag skulle dö när jag kom hem men känner mig faktiskt okej bortsett från en huvudvärk för att jag hostar så mycket. Känns som att det ändå blev lite bättre när jag var där, var skakis när jag åkte ut och när jag kom men sen släppte det. Om jag inte förvärras över natten ska jag rida imorgon.
 
Påskägg från M! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0