Bajs

Det roligaste med att rida två olika hästar i två olika stall är ju skillnaderna och att jämföra. Pratade med Sillens ägare om det där med att fastna i det man är van, hennes syster hade vart på besök och ridit Sillen och hon hade ridit lilla Dart och hade reagerat över hur stor rumpa Sillen har. :) Jag tänker såklart på när jag gick från nordis till varmblod och tyckte hästen tog slut framför sadeln..

Hade därför tänkt skriva lite om.. Bajs. Haha. Är det nån förutom småbarnsföräldrar som är lika fascinerade av avföring som hästmänniskor? Man analyserar och läser av mycket när man mockar en hästs box!

Båda mina Honeysar är relativt lättmockade, tjejHoney står på torv och bajjar i vänster inre hörn av boxen, kissar i mitten eller lite till höger. Dock kan hon röra runt höet lite ibland, det är lite tröttsamt. KillHoney står på växelbädd gjord av träpellets och gör sin toalett lite överallt - men alltid längs med kanterna av boxen. Ibland är det mer på nåt ställe och ibland mindre men det är alltid längs med kanterna.

Jag har mockat i det mesta, började med spån men har även testat tidningspapper & halm (avskyr båda två pga tungt & jobbigt). Spån är lätt men dammar mycket. När jag började rida i Stockholm blev det uteslutande torv, så träpellets är nytt för mig men jag är väldigt förtjust i det. Det är enkelt & smidigt. Jag är inte största fanet av bädd men det har nog mest att göra med att jag inte kan så mycket om det, jag tycker bara att det aldrig blir rent, och blir osäker på hur mycket eller lite man ska ta bort.

I tjejHoneys stall på Runsa ska vi börja köra träpellets på prov, det ska bli kul att se hur det är med det när man inte har bädd! Gillar torv men pellets är lättare & smidigare att bära och fylla på, även om de med fördel ska blötas lite först, och att hacka i frusen torvbal är väl ingens favvosyssla..



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0