Vad sommaren gör

Tycker Honey är en helt annan häst just nu. På sommaren blir de flesta hästar mer goa och mysiga tycker jag, det är kanske mest för att de vill bli kliade och komma in i stallet men jag tycker vi har mycket mer konakt nu. Då & då kommer han och möter mig i hagen (det gjorde han ibland i vinterhagen med), och det känns som att han accepterat helt att jag är hans extramänniska. Fin farbror. <3
 
Igår hade vi en liten kliasession, det är främst på bringa & hals som han är biten ochså hade han fått nåt bett på ena ganaschen som kliade så mycket att han dreglade när jag kliade det, haha. M & C var ute i stallet men jag får ju inte prata så jag fixade bara Honey och red ut. Ooh, i min Perfect Shoulders! Alltså den var KANON att rida med. När man sitter rätt känner man knappt att man har den och när man sjunker ihop säger den ifrån. Just vid stallet finns en verkstad med fönster i höjd med där man är när man sitter på en häst och jag blev grymt imponerad av att se mig i dom. Tyckte också att västen gav bra stöd i lättridningen och i galoppen kände jag verkligen hur jag inte använder magen på rätt sätt. När vi skrittade av kände jag nästan direkt att västen började protestera, oj vad jag tappar i avskrittningen. Nyttigt! :)
 
Vi red till Högvreten igår, aktiv skritt dit utan stigbyglar (ska börja med det) och nåt travsteg här och där då han ville äta för mycket på ängen längs vägen. När vi kom in på deras vägar red vi båda backarna i långsam trav upp/skritt ner x2, sen skritt ner för tredje backen och sen trav. När vi kom ut på slingan tog vi två varv höger galopp i vänster varv, så det blev förvänd galopp i kurvorna. Jobbigt tyckte Honey, men vi fick bara nåt ynka avbrott. Sen vände jag, red ½ varv i trav och ½ varv i busgalopp som belöning, innan vi skrittade hem via Lövhagen. C & M kom hem typ samtidigt och jag satt ändå med dom och "pratade" (dvs lyssnade) ett tag sen. Sjukt jobbigt att inte kunna prata. Jag var rätt trött sen, egentligen borde jag för min skull tagit det lugnare. Just då när vi red orkade jag men sen var jag supertrött, somnade på båda bussarna hem.
 
Idag är faktiskt rösten lite lite bättre men ska ändå knipa idag & imorgon. Förutom stallet idag ska jag ändå bara vara hemma så det blir inga problem. Vaknat flera ggr i natt men har ändå sovit länge. Dock lite trött & mosig plus att det ska vara riktigt varmt hela dan idag så det blir bara en skrittur på Honey. Antingen i Vattentornsskogen eller lilla Smedbyängsrundan. Beror på om jag vill rida barbacka eller ej, bestämmer i stallet. Ska ev städa lite idag också, beroende på hur jag mår.
 
 Fredagsbadad efter svettig ridtur.
 
 
Skönt att rulla sig efter bad!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0