Inspiration

Fick en frågan av en bekant om jag ville följa med på NH-kurs i maj. Och det ville jag gärna! Jag kan en del NH men det är mest sånt jag lärt av andra så jag har faktiskt tänkt att jag skulle vilja gå en kurs för att få en ren "lektion" eller vad man ska säga. 
 
Sen har jag även tänkt att jag skulle vilja ta en introkurs i Akademisk ridning. Ju mer jag läser om Akademiskt, ju mer tror jag att det inte är nåt som jag kommer fastna helt i, men jag tror ändå att det som så många andra grenindelningar, har mycket att ge. Mitt tänk om ridning ligger nog ändå Akademiskt närmast, även om jag inte vill rida så "helt ut". Den här rida med spö och signalera med den-grejen, jag fattar inte den biten helt om jag ska vara ärlig. Det blir bara show i mina ögon, och det är väl inte exakt vad jag är ute efter. Jag tycker mig även läsa lite mellan raderna att det här är det "rätta" sättet och där blir jag lite avvaktande. Men det är ju bara som jag läser det. Och som sagt, jag kan ju inte så mycket så jag kanske får upp nya ögon för den biten om jag åker på nån kurs! 
 
Akademikerlegandaren Bent & hans Hugin.
 
Följande text hittade jag på en av de sidor som jag läst om Akademiskt på;
Denna ridkonst handlar också om att man ska släppa prestationen. Vi rider inte för att plocka rosetter, vi rider för att stärka våra hästar och uppnå ett större samspel och nu kommer vi till det mest häpnadsväckande. 
När man släppt prestationen, kraven på att utvecklas fort och istället tar det hela med ro och arbetar lugnt och sansat i hästens tempo börjar både hästarna och vi själva att utvecklas betydligt snabbare än vi tidigare gjort.
 
Precis så känner jag, jag rider självklart för att jag tycker det är kul, men syftet med ridningen är att stärka och gymnastisera hästen. Ungefär som min egen träning! Ska jag hålla till gammal ålder måste jag träna och röra på mig för att hålla. Det måste hästen med. Fast mitt absolut favoritcitat, som egentligen säger allt, är dressyren är till för hästen - hästen är inte till för dressyren. Det är EXAKT det här som jag verkligen tokälskar med dressyren och har haft så svårt att förklara! Dressyr för mig handlar inte om lydnad, utan om stärkandet och träningen! Man kan även blanda in fler grenar till det citatet tycker jag, hoppning är också gymnasiserande och t ex studshoppning är stärkande för ryggen.
 
Problemet är att det är så SVÅRT att hitta klurser/clinics i Stockholm, jag fattar inte det! Är vi så insöade i det vi redan gör här i Stockholm, att man inte har kurs här? Eller så kanske det finns men man får inte veta. Det är väl kanske närmare sanningen, varför är hästmänniskor så rädda för internet? :) Det är nämligen även svårt att hitta kurser genom googling och då är min google fu stark. Jag skulle jättegärna gå kurs i Working Equation och Centrerad ridning också (kolla Linda ;)) men hittar inget. Ibland finns det nån mailadress till nån tränare men jag har ju ingen egen häst så jag vill ju gärna vara fotfolk på en clinic. Jag vet att det irriterande nog finns ett stall här i Upplands Väsby där de sysslar med WE och t o m har tävlingar ibland och jag önskar jag var en sån person som bara kunde åka dit och fråga om det. Men det är jag inte. Nåja. Bara googla vidare!


Kommentarer
Linda

Whoop whoop!
Det borde väl gå att hitta, fast du har rätt, de flesta kör säkert med mun till mun metoden, eller en lapp i stallet typ.

2013-01-25 @ 20:51:40
URL: http://stjarnstralar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0