Kravfri fredagstur

Gud vad denna helg försvann snabbt! Jag var på medlemsmötet för Upplands/Västmanslandsdistriktet av Ridtravarförbundet i lördags, åkte till Uppsala vid 11 och var väl hemma runt 19 så det tog hela dan (ska skriva lite mer om det sen) och igår var jag i stallet 13-17 så all tid före och efter ville jag bara chilla. Det ska sägas att det är imponerande med toppbloggarna som håller på med flera inlägg om dan, jag orkar knappt med ett om dan när det är mycket!

I fredags red jag ut med Frida & Cytra. Frida red barbacka så hon fick bestämma tempo. Det var kallt men hade vart plusgrader 2½ dag så underlaget kändes ändå bra och vi kunde rida i alla gångarter, blev en Göranstorpare i sansat tempo. På hemvägen när vi just vänt och travade blev Honey skiiitlack på att vi inte toksprängde hem och brände av VÄRSTA brallen, totalt oväntat. Normalt känner man när de är på G men den här kom verkligen från ingenstans och jag bara TJOOHOOOOO. Hade mina trefingersvantar för att det var lite småkyligt och lyckades ta emot mig konstigt med handen efter den "lilla" rodeobocken så det brände till ordentligt i lillfingret. Gick liksom i "spagat" mellan ring- och lillfinger så det slet nog lite i nån led men allt satt där det skulle och inget var av, har kört med mitt back on track-handledsskydd sen dess och det blir bättre och bättre dag för dag. Det var dock enda brallen och i övrigt var hon fin. Det var en extremt kravlös runda och jag satt mest och fnissade över hur mycket spring i benen hon har. Knasbrud. <3

 

Hjärtat <3


Så skönt för själen med såna härliga kravfria turer också. Har man ett mål att jobba mot glömmer man lätt det, det är lite knäppt för mig som tidigare BARA vart intresserad av sånt och inte velat jobba hästen utan bara ha det najs i skogen och nu är jag tvärtom. Eller inte, jag gillar ju det lika mycket, uppenbarligen. Må bra i skogen är ju dessutom nyttigt för hästen också, ska det bara ställas krav jämt blir det ju inget kul och det är ju det det ska vara för båda, kul.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0