Fältsits & Kondition

Tänker lite på att jag red väldigt mycket fältsits i Björknäs men inte så mycket på Runsa. Då gjorde jag det dels för att han skulle få rulla igång i galoppen utan mig och dels för att träna upp mig också. Det går rätt fort för en själv om man bara kör kontinuerligt. Men det är väl lite hon också tänker jag. Fältsits blir lika med räser och jag vill gärna ha handbromsen i, plus att om hon skulle tvärnita sitter jag kvar om jag sitter i sadeln men löper mycket större risk att åka av. Kanske när hon blir starkare och inte bara vill kutakutakuta. Sen har vi ju bara typ en klätterbacke, en sak jag saknar är Högvretens klätterbackar, och deras slinga. De var verkligen heeelt kanon.
 
På talom träning och så hamnade jag på denna sida om konditionsträning, fantastiskt bra läsning. OBS varning för att man sen vill köpa pulsklocka till hästen haha. :) Det tror jag verkligen är ett jättebra verktyg, och är det nån som har koll på konditionsträning är det ju just distansarna. Pulsklocka är ju jättevanligt hos t ex cyklister & löpare så det känns helt logiskt tycker jag. Skulle definitivt köpa det [om jag hade egen poahäst].
 
Distansarna har för övrigt så mycket rolig utrustning, jag blir aldelens prillig när jag kollar på distansshoppar. Fääääärg! :D Kolla dessa stigläder liksom;
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0