Uppvärmning

Att hästen ska vara uppvärmd innan man börjar jobba på allvar är ju de flesta med på. Men hur ofta ser man egentligen till att en själv är uppvärmd? Om jag är stel och kall kommer jag ju ge signaler därefter, och att vara mjuk & följsam är ju nåt man måste vara som ett team. Ett tips jag läste var att gå till ridbanan istället för att rida till den, men det beror väl på hur långt man har till den också..

Själv känner jag mig jättestel idag, jag har lite träningsvärk i ryggen och axlarna efter dundergaloppen i fredags, och lite i rumpan efter barbackaridningen igår.. Planen för dagen är lätt, mjukgörande arbete över bommar och runt koner och/eller tunnor. Bra med mycket svängar, då får jag även försöka tänka på tyngdpunkten och att hålla mig rak över henne.

Men innan vi kommer dit tror jag att jag ska leda Honey ut på en liten skrittur, istället för att rida - just för att jag ska få mjuka upp mig också. Fast först tänkte jag börja genom att mocka & fixa mat. Även om man inte riktigt tänker på det så, så är det ju också lite "uppvärmning"! Nu när jag skriver om det kommer jag på att jag nog ska ta in Honey först, så jag inte tappar för mycket värme på att hämta in & fixa henne! Det är bra att få tanketömma på blogg ibland! :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0