Styrketräning

Igår blev jag lite efterlyst, jobbade sent och tänkte inte på att meddela det till nån. Lite korkat kanske, var inte ute i stallet förrän vid 7 på kvällen, så A & H hade börjat undra om nån skulle komma till Honey. :) Normalt är det folk kvar vid sjutiden men senaste helgerna har det vart rätt tomt, och alla hade vart där när jag kom. Hästarna hade fått komma in och de andra hade fått kvälls så Honey blev jätteglad att se mig såklart. Efter mock & fix var klockan åtta och då kändes som en allmänt dålig idé att börja rida ut, så det blev tillbaka i boxen för fröken.
 
Idag å andra sidan, blev det jobb! Min ridinspiration har fått en liten dipp, ridlektionen till trots. Tror det mest beror på att jag är stressad, det är mycket på jobbet och jag har två stundande Englandresor på G och är inte helt hundra på att jag får ihop det ekonomiskt. Idag beslöt jag mig alltså för att det skulle bli styrketräning; Först trav/galopp-intervaller till Göranstorp, hon var riktigt pigg men lyssnade trots det väldigt bra; red på halvlånga tyglar och bromsade enbart med sitsen och hon var kanon. DET är en känslig häst! (På ett bra sätt) Annars var hon lite ovanligt tittig idag tyckte jag, men det försvann när vi gick över stock & sten genom skogen till klätterbacken. Honey gjorde allt och lite till för att slippa gå på de leriga ställena, ibland tror jag att hon skulle klättra upp i ett träd och svinga sig över i en lian om hon så kunde. ;)
 
Vår klätterbacke är rätt brant, så där fick rumpmusklerna jobba bra när vi långsamt tog oss ner, sen blev det en riktig härlig spränggalopp upp till korsningen innan vi skrittade av hem. Ska rida henne imorgon också eftersom stackars J är sjuk, så då blir det nog bara återhämtning i form av en skrittur tror jag. Och på måndag ska vi nog leka med bommar igen - blir sjukt sugen på att hoppa när jag ser video från Tyras hoppträning! Så "avancerad" hoppning blir det nog aldrig på Honey men lite småhinder och studshoppning borde vi kunna greja. Vill bara känna att både jag och hon (men kanske framför allt jag) är redo så på den fronten skyndar jag långsamt.
 
Sur tjej innan ridturen. ;)
 
 
Älskar att spana ut på Mälaren genom träden längs vändplansvägen!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0