Hovarna mot himlen

Oj, vilken dag! Haha.
Jag kom ut rätt tidigt pga halvdag på jobbet, vi kom ut rätt fort. Kikade på mobilen när vi stack, 14.25. OK. Solen höll på nå horisoneten men planen var att rida till Rosersbergs Slott och tillbaka och det brukar ta en timme, så det skulle fortfarande vara ljust när vi kom hem. Mycket trav på ditvägen, inga egentliga krav men hon fick inte hetsa eller rycka i tyglarna och hon lyssnade bra på korrigeringar. Eftersom hon kan bli lite tjafsig vid bron hade jag för ovanlighetens skull ett spö nedstucket i ena ridstövleln, jag tog fram och visade henne det en stund innan och sen behövdes det bara lite vift i luften när jag kände att hon blev tveksam. 
 
Hon var lite tittig på väg till slottet, men överlag så gick det bra. När vi kom ut på asfaltsvägen mot slottet blev det dock tvärnit,för där hade de byggt en "bro" - i kullersten.
 
 
 - VAD är det där och HUR kan du nånstans tro att jag tänker kliva på det?! sa Honey.
Efter lite blås och frust och fnys och ett litet pet med spöt på rumpan klev hon dock på utan problem. Lite lat "lösning", jag vet.. men ibland orkar man bara inte ta den där kvartens övertalning. Red henne ställd och i form runt rondellen vid slottet och sen mellan två blomkrukor. Hon hade ett öra åt varje håll som en åsna, haha, men hon gick på! Skulle ta ett kort, men då hade mobilen tjurat ihop pga kylan, så jag stoppade den i en innerficka för att värma upp den.
 
Sen var hon dynamitpaket hemåt. Jag fick då för mig att vi skulle rida upp på berget och ta den vägen ner till badplatsen, bara som omväxling + att slippa "galoppsträckan" bredvid kohagen. Halvvägs upp var hon så stissig att jag stannade och gjorde halt. Och sen stod vi där ett bra tag och hon tog ett steg fram, jag backade tillbaka, hon tog två tillbaka, jag manade på, och det tuggades och slickades men till slut hajade hon att hon skulle stå still och chilla och hon var lite mer sansad sen. Väl uppe valde jag såklart HELT fel väg eftersom jag aldrig ridit där på de år jag ridit på Runsa, och istället för den lilla slingan från Pensionatet/Konferenshuset till stranden, kom vi ut på elljusspåret och red sicksack längs det över hela berget. Och det mörknade, och vi hade ju såklart inte mer reflexer än de få detaljer jag hade på vantar och min jacka..
 
Vi travade lite och då var det hovarna i luften för madame var less på mig och ville galoppera. Jag lät henne bralla bäst hon ville men höll traven, som tur var var det rätt mycket upp och ner så det kom naturliga skrittpauser. Till slut kom vi äntligen ut vid räddningscentralen och då fick jag äntligen liv i mobilen igen. Och tappade hakan där den sa att klockan var 16:30! Vi travade sen lervägen till bron och då gick hon i en otroligt trevlig, lugn trav på halvlånga tyglar och låg nacke. Efter bommen lät jag henne galoppera, men samlat, och det var ju inte HELLER populärt så det blev lite brall och travinslag och tjafs innan vi kom ner för småbackarna och fick ihop en helt okej samlad galopp. När vi passerat stora trädet och var på sista sträckan mot kullen (där vägen till fornborgen går) släppte jag henne helt och JÄÄÄVLAR i min lilla låda vad hon sprängde! Det var fan en nordisgalopp! Men hon har vilat tisdag & torsdag och gått promenad i onsdags, så hon hade nog lite extra krut pga det.
 
Klockan hann bli 17 innan vi var hemma, där det blev stretchstuga och sen fick hon mysa i ylletäcket medans jag mockade & fixade mat, allt under inspektion av Chevans lilla medryttare som meddelade sin mamma hela tiden vad jag höll på med. :) På med BH & täcke igen, och sen ut i hagen. Jag hade ju tänkt mig en lugn tur idag och så banarbete imorgon, men efter dagen 2½-timmestur blir det nog snarare en lugn skrittur imorgon tror jag!
 
Premiär för min fina Kyra K-mössa idag - ääälskar den! Har en matchande halsduk också.
(Den är dock lite mer ljuslila än vad som syns på bilden pga Instagramfilter)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0