Medryttarhäst #2: Broke

Eftersom jag sitter i Norrland med grov hästabstinens tänkt jag presentera lite gamla medryttarhästar jag haft. Jag har ju ridit i princip hela tiden jag bodde i i Luleå (hade ett uppehåll men det höll inte särskilt länge) men när jag flyttade ner till Stockholm i Augusti 2002 blev det ett uppehåll. Men ju mer tiden gick, ju mer kände jag att nä, det här går inte, jag MÅSTE börja rida igen! Tidigt under 2006 kände jag att jag skulle dö om jag inte fick rida, så jag köpte en hjälm och hittade mig en nordis - i Huddinge. Jag tror det var 1,5 eller 2 timmar till stallet ENKEL väg och de andra i stallet tyckte jag var helknäpp som åkte så långt för en häst. Jag vet inte riktigt vad de var för typer egentligen, de kanske inte gillade sina hästar men jag, jag blev jättekär i norrmannen Broke.


Broke var ex-travare och väldigt känslig i munnen men jag har aldrig vart särskilt hård i nyporna så hans ägare Annette var nöjd med mig. Hon sökte medryttare då hon var gravid och inte kunde rida lika ofta. Det var Broke som stod i kallstallet jag nämnt tidigare och det var inte världens trevligaste stämning där. Många hästägare tyckte uppenbarligen att man var mindre värd som "bara" medryttare och hälsade knappt. Jag var dock väldigt förtjust i den pigga lilla norrmannen, som älskade att glaoppera, men hade lite svårt för att komma in i galoppen. Jag red även lite på banan & hoppade då & då, men mest var jag glad att ha en häst igen så jag hade inte så mycket krav.



På sommaren flyttade Broke på bete i Läggesta, dit han och hans ägare sen flyttade för gott och därmed var vår korta men fina tid slut, för att pendla dit hade blivit på tok för dyrt & tagit för mycket tid. Jag åkte dit och red två gånger och det var himla himla fint där. Jag kollade på travsport.se och såg att Broke flyttade till Trapalanda 2008 (han var född -86), hoppas du har det bra där fina Broke! ♥



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0