Ridtur i norrländska skogar!

Gulliga Mayan med miniöronen.. eller är jag bara van vid Honeys åsneöron? ;)
 
 
Den här fina tjejen fick jag rida igår! Eller tjej och tjej, tant nästan, hon är 21 år, fast det kändes då inte när jag red. :) Hon heter Be My Star ("Mayan") och jag träffade henne för första gången när hon bara var minuter gammal! Jag skötte hennes mamma Beauty Day, och det var en så HIMLA fin häst. Så fantastiskt jättesnäll, även efter Mayan kommit var hon så lugn och snäll och inte orolig efter henne. "Bjuttan" är en sån häst som har en extra speciell plats i mitt hjärta för evigt.
 
Mayan skulle bli travare, och iväg for hon på träning, men det var väl ingen hit så det slutade med att Linda har henne nu. Linda ägde min första medryttarhäst Ragge, så jag red Mayan ett par gånger också, senast var väl ungefär 11 år sen kom jag & Linda fram till. Hur ofta händer det att man får rida en häst efter 11 år igen? Men det fick jag igår när jag var och hälsade på, jag red Mayan och Linda körde Mayans dotter Stråla på en ordentlig tur. Jag har ju inte ridit sen bilolyckan men det gick jättebra, ingen huvudvärk alls trots att vi travade mycket och körde lite galopp också. Tack för fin tur & för lånet av Mayan Linda! :)
 
Bara det att sitta på en "ny" häst är ju nog med anledning att anstänga hjärnan, för övrigt, så jag är glad att det gick bra. Skritt och trav är ju rätt lika på alla hästar, men galoppen är alltid så olik tycker jag. Och sen är det gas och broms och alla hästens unika egenskaper på det.. men det är kul, kul att testa olika och nya. Mayan hade en jättehärlig galopp, mycket större än Honeys så det tog mig ett tag att hitta rätt i den, på hemvägen gick det bättre. Tänkte lite på hur Westernstörd jag blivit på Runsa, haha. Honey är ju lite Westernriden och flyttar för tygel på halsen och bromsar för "whoa", så när jag rider en häst som inte är det (som ridskolehästen jag red också) märker jag hur mycket jag omedvetet tagit med mig. :)
 
Var helt slut efteråt och slocknade som ett ljus efter middagen, har ju inte ridit på en månad nu så jag har lite träningsvärk i axlarna & ryggen idag efter galoppen. :) Igår hade jag jätteont i huvudet på kvällen, men det berodde inte på ridningen utan snarare bilkörningen till och från. Är så himla spänd när jag kör nu, det är som att jag just fått körkort. Det jag skulle behöva göra är ju klassiskt falla av hästen-övning; jag skulle behöva köra bil på vinterunderlag. Eller typ köra halkbana! Upp på hästen igen. Men ja, nej. Kommer inte hända. Mamma & Leif har erbjudit att låna mig pengar till en ny som jag kan avbetala till dom men hur mycket jag än vill ha en bil så vill jag inte skapa mig ytterligare en skuld, har för många redan, som jag tänker fokusera på att minimera under 2013. Så det får bli en dag i veckan på Honey och så letar jag en annan medryttarhäst för lite mer ridning. Inte haft tur än, som vanligt får man bara svar på ca 20% av de mail man skickar (hur svårt är det att skriva "Jag har hittat nån" eller "Du är nog inte den jag letar efter"? Man kan ju iallafall skriva tack men nej tack!), de som svarat har vart intresserade efter att jag berättat om mig men båda som vill att jag ska komma och provrida står minst två lokaltrafikbyten bort.. ska kika på hur det ser ut när jag kommer hem tänkte jag men tror inte det kommer funka. Bara leta vidare :(


Kommentarer
Linda

Söta lilla Mayan. Ja kanske hon har små öron, det har jag aldrig tänkt på.

Hoppas du hittar nån till trevlig häst att rida.

Svar: Hihi äsch Honey har såna långa öron bara
Borrowed Hearts

2013-01-01 @ 22:12:04
URL: http://stjarnstralar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0