Medryttarhäst sökes..

Tillbaka i medryttarhästletandeträsket igen.. :(
 
Eller, inte helt, då jag ju kommer fortsätta med Honey på lördagar iallafall, men det räcker inte för mig. Jag vill rida mer! Och det känns SKIT, för jag vill ju rida på Honey! Och det känns skit att sätta J i skiten med, som får mindre pengar och mindre tid, för att jag inte kan. Är så jävla deppig över det här, men tills nån kommer och ger mig en gratis bil eller kan hota nån på SL att matcha ihop busstiderna, så finns det ingen lösning. Ja, och sen får vi se, J hade funderat på att flytta Honey till en lösdrift i närheten men det funkar inte för mig utan bil heller, så måste hon hitta nån annan kan jag inte klandra henne precis. Det är bara SÅ FRUSTRERANDE! Jag vill inte leta nån annan att rida, jag vill rida Honey! På Runsa!
 
Snabbskummat medryttare.nu, medryttaren.se, Buke, Blocket, Hästnet.. men som vanligt verkar varenda häst bo i Söderort, alternativt där dit är knepigt att ta sig kommunalt. Hade jag haft bil hade Sigtuna, Bro, Vallentuna, Täby funkat.. men utan är det lika nära att rida i Haninge eller Botkyrka. Och hade jag haft bil hade jag ju fortsatt 3 dar i veckan på Honey. Och så har man ju samlat på sig krav med åren. "Skogsmullehäst", ja, tack men nej tack. Islänningar, ej viktbärande glashästar, en annons sa bara "medryttare sökes 200 kr".. eh.. Att det ska vara så svårt! Var på väg att lägga upp en annons på medryttare.nu men 700 tecken blir ju ingenting, lägger väl ev upp nåt på Blocket sen men orkar inte med det just nu.
 
Lite lätt ångest för nytt stall/ny ägare-baletten. Hästen är alltid lättaste biten, det är allt annat som är svårt och tröttsamt. Tänk om man inte hittar nån med NH-tänk?! Alltså, jag vet inte om jag skulle orka med det. Eller att hamna i ett sånt stall där medryttare ses ner på.. Nej, usch vad negativ jag låter nu, det är klart att det finns bra stall och människor på andra ställen än i mitt stall! Bara svårt att hitta dom.. Slängt iväg en tre-fyra blänkare på annonser jag hittade på medryttare iallafall, men de flesta var i Vallentuna och det KAN funka att ta sig dit.. men risken finns att det blir för jobbigt också. Beror på var i Vallentuna.
 
Önskemedryttarhästen?
Tja, får jag blunda och skapa rakt ur luften vill jag ha en allround som man kan både rida ut på, leka med dressyr och småskutta på, som står i ett trevligt stall med bra stämning oavsett om man äger hästen eller ej. Helst med ridhus och bra lokaltrafikskommunikationer (typ Wiggeby). En bra, vettig ägare som kan kommunicera och har NH-tänk, och helst inte mer än 600 för 2 dar i veckan men har råd med lite mer nu när jag inte har bilen. Kanske att man kan få rida för en bra instruktör nån gång också. Men alltid är det nåt av det där man måste stå med att inte få. Vissa saker (som ridhus eller att man inte kan hoppa med hästen) skulle jag kunna stå ut med att vara utan, medan andra är rena måsten (NH & kommunikation - både att ta sig dit och med ägaren).
 
Bittert. Är det.
Och nu ska jag inte tänka mer på det resten av året. Eller jo, det kommer jag säkert, men jag ska försöka att ta det med ro och inte stressa, utan hitta rätt häst. Och som sagt, Honey varje lördag. <3


Kommentarer
HorsebySwden

Fin blogg! Kika gärna in på vår och lämna en kommentar om du gillar den!

2012-12-22 @ 19:08:02
URL: http://horsebysweden.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0