Träning, take II

Åh jag är helt slut, jag kommer få injicera koffein imorgon för att fungera, stackars kollegor.. ;)
Ja, nä, nån högergalopp direkt på galoppfattning blev det ju inte, men det förstod jag nästan. Men man måste ju testa! Det var en fantastiskt mysig tjej jag hämtade från hagen idag, kanske var det det milda vädret, eller så var det gårdagens födelsedag - igår fyllde Honey nämligen 11! När jag borstade henne böjde hon till och med bak huvudet för att gosa lite, det är ganska ovanligt beteende för henne (hon kan gosa men hon vill liksom inte erkänna det).

Tog upp henne på banan och värmde upp med volter och serpentiner, F/Cytra var också där en stund men de hade redan jobbat ett tag så när det var dags för trav hade vi banan för oss själva. Formen i skritten kom nästan direkt, i båda varv. Det höll nästan en hel långsida! Hon kan gå i form så nu är det bara jobba med att inse att hon ska det också. ;) Traven gick bra i vänster varv, långt ifrån lika bra som skritten men ändå klart godkänt. I höger fick vi dock hålla på minst dubbelt så länge innan jag var nöjd. Det kommer dock krävas mer arbete här, men jag tycker det känns superbra, vi går åt rätt håll! Förhoppningsvis blir det Marikalektion igen nästnästa helg så vi ska öva mycket!

Jag hade kunnat jobba lite mer med formen men jag måste erkänna att jag var så nyfiken på hur galoppen skulle gå att jag bara nöjde mig med OK på formen. Först testade jag bara en galoppfattning rakt av, och det blev såklart vänster. Då testade jag alla trixen från i lördags (ställa åt fel håll, rid lätt på fel ben, inte ge galoppskänkel utan bara driva på tills galoppen kommer, och då vända in på volt) och då blev det höger! Red fyra varv runt banan och saktade sen av. Just nu är fokus på att hon ska få bort låset hos sig som säger att höger galopp är läskigt. Vi gjorde om det två gånger till (totalt 16 varv i höger galopp!), och för varje gång testade jag att ta bort hjälpmedlen. En gång testade jag om det skulle funka att få igång henne just i ett hörn men det köpte hon inte så då blev det vänster. Kanske längre fram.. :)

Sista gången tog jag bort alla trix utom volten och det gick bra, så vi kör på det här ett tag nu, och så får vi se var vi är nästa gång Marika kommer. Känns långt bort, men i medryttardagar är det faktiskt bara två gånger till att öva efter idag - gah! Men det går nog bra! Det kändes inte som att vi höll på så länge men jag jobbade nog ändå längre med formen än vad jag trodde för när vi skrittade ut för en avskrittningsrunda hade vi hållt på i 40 minuter! På lördag blir det formfokus, nån galopp på banan, och sen tänkte jag att det skulle vara kul att testa en galopp på en av åkrarna ute också, då blir hon heller inte så instängd utan kan köra galoppen mycket längre och mer fritt - vår ridbana är inte så himla stor..

Blåsipporna har slagit ut, då måste det ju vara vår nu?


Belöning efter bra pass; beta färskt gräs!

Nej, nu MÅSTE jag slänga mig i sängen, jag fixar lite mer foton imorgon. Var tvungen att trycka i mig två kesomackor för jag var tokdarrig nyss - det här med att gå ner i vikt och samtidigt hårdträna (det är ju liksom inte bara Honey som får jobba nu!) är en svår balans, åt nog lite för lite idag.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0